لیست اختراعات اميد نعمت الهي
باريجه از گياهان بسيار ارزشمند دارويي، صنعتي و آروماتيك بومي ايران است كه با توجه به منوكارپيك بودن و دوره طولاني خواب بذر و برداشت نامناسب در مراتع طبيعي با خطر انقراض روبرو مي باشد. متابوليت هاي ثانويه از گرانبهاترين تركيبات شيميايي گياهي به شمار مي روند. زيست فناوري و از جمله كشت بافت گياهي راه حلي مناسب و ارزان براي توليد آسان و انبوه متابوليت هاي ثانويه ميباشد. نتايج حاصل از بررسي نشان داد كه تركيبات موجود در گياهچه حاصل از رشد جنين باريجه در محيط يك چهارم موراشيگ و اسكوگ با تيمار هورموني بنزيل آدنين بر اساس زمان خروج از دستگاه گاز كروماتوگرافي متصل به طيف سنج جرمي (GC/MS) با ستون HP-5MS شامل هپتانال ، آلفا پينن، بتاپينن، 2- پنتيل فوران ، 3- كارن ، ليمونن ، ديكامتيل سيكلوپنتاسيلوكسان، دوديكامتيل سيلوهگزاسيلوكسان و تركيبات ديگر ميباشد. آلفاپينن تركيبي گران قيمت و كمياب است كه در صنعت اسانس كاربرد زيادي دارد و از طرفي آلفاپينن طبيعي به ميزان كافي به اندازه اي كه جوابگوي صنعت اسانس باشد در دسترس نيست. بنابراين توليد طبيعي اين تركيب از طريق كشت بافت بسيار حائز اهميت است. در اين پژوهش مقدار آلفا پينن بسيار زياد مي باشد. با استفاده از غلظت هاي مختلف هورمون بنزيل آدنين توانستيم به مقدار فراوان متابوليت هاي ثانويه اين گياه را افزايش دهيم.
پمپ خشك كن الكتروهيدروديناميك جريان متقاطع ساخته شده داراي ويژگي افزايش سرعت تبخير و مصرف انرژي پايين مي باشد و مي تواند كاستي هاي كارهاي قبلي در اين زمينه، كه سرعت تبخير بسيار پاييني داشته اند، را مرتفع سازد. به دليل دماي تبخير پايين اين سيستم، مي توان از آن در مواردي كه حساس به دماي بالا هستند، مانند محصولات دارويي و كشاورزي استفاده نمود. همچنين به كمك استفاده از انواع گرمكن هاي كمكي مي توان براي خشك نمودن و يا تبخير مواد در دماي بالا نيز استفاده نمود.
در اين اختراع يك روش كاملا جديد در مبحث روش هاي افزايش انتقال حرارت ارايه شده است. مبدل حرارتي مجهز شده به الياف رشته اي، علاوه بر افزايش انتقال حرارت از افت فشار كمي در مقايسه با ديگر روشها برخوردار است.
در سيستم گرمايش هيبريدي كه در اين اختراع ارايه شده است، امكان استفاده از دو سيال عامل، آب و هوا به صورت همزمان وجود دارد. اجزاء اصلي سيستم گرمايش هيبريدي مدنظر، همانند سيستم گرمايش هيبريدي رايج آب و هواي مجزا مي باشد. با اين تفاوت كه در اين سيستم گرمايش هيبريدي از يك كلكتور هيبريد براي آب و هوا استفاده شده است. سيستم گرمايش هيبريدي در مقايسه با سيستم گرمايش مجزا، حدود ۸۰ درصد كاهش هزينه و ۵۰ درصد كاهش فضا دارد. در سيستم گرمايش هيبريدي برخلاف سيستم گرمايش مجزا امكان داشتن دو پارامتر اساسي دماي بالا و راندمان بالا به طور همزمان وجود دارد. همچنين براي ثابت نگه داشتن دماي آب ورودي به كلكتور و جذب انرژي بيشتر از يك مخزن ذخيره عمودي استفاده شده است.
هواپيماي طراحي و ساخته شده در بين هواپيماهاي مشابه موجود، داراي بهترين عملكرد از لحاظ پارامترهاي آيروديناميكي مانند، زاويه ي واماندگي، ضريب ليفت و همچنين نسبت ليفت به درگ مي باشد. اين امر موجب مي گردد، اين هواپيما قابليت اجراي مانور و همچنين كاركرد در هواي بد و بادهاي شديد را هم داشته باشد. همچنين امكان مداومت پرواز در زمان هاي طولاني را به آن مي دهد.
موارد یافت شده: 6